Nasıl Muayene Olurum?
08 Kasım 2022

Poliklinik Hizmetlerimiz

  1. Muayene olmadan önce 182 aranarak veya resmi sitesinden randevu almanız hızlı muayene olmanız bakımından kesinlikle önerilir.
  2. Poliklinik kayıt birimlerimiz saat 07:30’da açılır.
  3. Poliklinik hekim muayenelerimiz saat 08:30’da başlar 16:00’da biter.
  4. Hastanemize gelirken, TC Kimlik kartınızın yanınızda olmasına dikkat ediniz, kimliksiz işlem yapılmamaktadır.
  5. Ayrıca daha önce yapılmış olan tetkiklerinizi, kullandığınız ilaçlara ait bilgileri getirmeniz teşhis ve tedavinize yardımcı olacaktır.
  6. Tetkiklerin çoğu aç iken yapıldığı için hastaneye hiçbir şey yemeden ve içmeden gelmeniz size zaman kazandıracaktır.
  7. Muayeneye gelirken kolay giyip çıkarabileceğiniz kıyafetler tercih etmeniz ve kış aylarında koruyucu giysilerinizi (palto mont vs.) muayeneye girmeden çıkarmanız size ayrılan süreyi artıracaktır.


Kayıt İşlemi

  1. Muayene için Poliklinik Hasta Kayıt birimine başvurunuz.
  2. İlk kayıtta kayıt işleminiz yapıldıktan ve kayıt bilgilerinin doğruluğu kontrol edildikten sonra bağlı bulunduğunuz kurumun Bilgi İşlem Merkezine internet aracılığı ile bağlanılarak provizyon sorgulaması yapılmaktadır. Buradan gelecek cevaba göre işleminiz yürütülecektir.
  3. Muayene isteğiniz kabul edilirse, muayene olmak istediğiniz polikliniği ve hekiminizi seçerek girişinizi yaptırabilirsiniz.
  4. Hasta kayıt işleminiz bittikten sonra size üzerinde; adınız soyadınız, gideceğiniz polikliniğin ve poliklinikte kaçıncı sırada muayene olacağınızı gösteren küçük bir yazılı kağıt (barkod) verilecektir.
  5. Barkodunuzu aldıktan sonra ilgili poliklinik önünde bekleyiniz. Ekranda numaranız göründüğünde muayene odasına giriniz.


Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. 18 yaşından küçüklere velisi veya vasisi olmadan muayene sırası verilmemektedir.
  2. Hastanın TC kimlik kartı yoksa muayene sırası verilmemektedir.
  3. Sonuçları doktora sadece hastanın kendisi gösterebilmektedir. 3. kişilerin doktora sonuç göstermek için sıra talep etmemesi önemle rica olunur.
  4. Hasta herhangi bir engelden dolayı (engelli olma, yaşlılık, hastalık vs.) sonucunu gösterecek durumda değilse 1. derece hasta yakını kimliğini ve yakınlığını ibra etmek koşuluyla Hasta Hakları Birimine Başvurabilir.
  5. Tetkik sonuç çıktıları sadece hastanın kendisine verilir. Hasta gelemeyecek durumdaysa (engelli olma, yaşlılık, hastalık vs.) 1. derece hasta yakını kimliğini ve yakınlığını ibra etmek koşuluyla Hasta Hakları Birimine Başvurabilir.