Aile Hekimleri ile Hastane Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptık.
01 Ağustos 2024

Ankara Pursaklar Devlet Hastanesi'nde, ilçede görev yapan aile hekimleri ile hastanede çalışan uzman hekimlerin tanışmaları amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantı, aile hekimlerinin hastalarını yönlendirdikleri uzman hekimlerle doğrudan iletişim kurmalarını sağlamak ve iş birliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe,  Pursaklar'da ve hastanemizde  sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ve planlanan çalışmalar hakkında İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlker Abdurrahman Barutçu  tarafından yapılan sunumla bilgi aldı.

Toplantıda  konuşan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun birinci basamak ve ikinci basamak hekimlerinin iletişimine verdiği öneme vurgu yaparak, "Birinci basamak sağlık hizmetleri, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde temel bir rol oynuyor. Bu tür etkinliklerle, hekimler arasındaki iş birliğini artırarak daha etkin sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürümüz yapılan sunum ve istişarelerin ardından Hastanemizin Doğumhane birimini de ziyaret ederek, sorumlu hekim ve personellerden bilgi alarak hastaneden ayrıldı.