Covid 19 Pandemisinde Diyabet Yönetimi
17 Mart 2021

Hastanemizin Diyabet Hemşiresi Melek PALA ÇAĞLIN tarafından "COVİD-19 SÜRECİNDE DİYABET YÖNETİMİ NASIL OLMALIDIR?"  bilgilendirme stantı açılmıştır.

• PANDEMİ SÜRECİNDE NELER YAPMALIYIZ?
  • Covid-19 sürecinde diyabet hastalarımıza acil bir sorun olmadıkça rutin kontrollerini ertelemelerini önermeliyiz.
  • Kan şekerlerini evde daha sık takip etmeleri,
  • Yeterli sıvı tüketmeleri, genel sağlıklı beslenme önerilerine uymaları çok önemlidir.
  • Ev içinde veya varsa evin bahçesinde günde 5000 adım olacak şekilde yürüyüş yapmaları; hem kan şekeri regülasyonunun sağlanması, hem kilo kontrolü, hem de psikolojik olarak iyi hissetmelerini sağlar.
  • Hastalarımızı ilaçlarını kesmemeleri ve düzenli kullanmaları konusunda da uyarmalıyız.
  • DİYABET HASTALARI HANGİ DURUMDA DOKTORA VEYA HASTANEYE BAŞVURMALIDIR?Evde tekrarlanan kan şeker ölçümlerinizin 300 mg/dL ve üzerinde bulunması ve kişisel girişimlerle (sıvı alımı, insülin düzeltme dozu, sık takip vb.) kan şekeri düzeylerinin düşürülememesi
  • Hiperglisemiye (kan şekeri yüksekliğine) bağlı semptomların belirginleşmesi (çok idrara çıkma, çok su içme, çok yemek yeme, halsizlik, genel durum bozukluğu, kusma, yeni gelişen ayak yarası
  • Covid-19 enfeksiyonu düşündüren klinik tablo (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb )
    diyabet3.jpg