Türk Kızılay'ı Hastanemizi Ziyaret Etti
09 Eylül 2019

Türk Kızılay'ı Hastanemizi Ziyaret Etti

Hastanemiz; 28.08.2019 tarihinde, toplum sağlığını yükseltmek, hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek, hamileleri doğum ve doğum sonrasına  hazırlamak amacıyla Türk Kızılay'ının değerli temsilcileri tarafından ziyaret edildi.

Türk Kızılay'ı ve Pursaklar Devlet Hastanesi iş birliği ile gerçekleşen bu ziyarete, hastanemizden Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sayın Mevlaniye KARSLI, Sosyal Hizmet Uzmanımız Ayşegül KOÇ, Sosyoloğumuz Zeynep KOÇ, Gebe Okulu sorumlu hemşiremiz Emran ÖZDEMİR ve Palyatif Bakım Kliniği sorumlusu Ece ERTEN TOPAL eşlik etmiştir.

Palyatif bakım kliniğimizde Sağlık Uzmanı Ayşe Merve AYDIN tarafından "Hijyen Kuralları Eğitimi", Psikolog Melis KILINÇ tarafından ise "Uzun Dönemli Stresin İnsanlar Üzerindeki Etkisi, Bu Dönemde Yapılan Hatalar ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri Eğitimi" verilmiştir. Eğitim sonrasında uygulamalı gevşeme egzersizleri yapılmış ve hasta yakınlarımıza hijyen setleri hediye edilmiştir.

Gebe okulumuzda, Sağlık Uzmanı  Ayşe Merve AYDIN tarafından "Anne Bebek Sağlığı, Güvenli Annelik, Emzirme Hakkında Bilinmeyenler", Psikolog Melis KILINÇ tarafından ise Stresle Başa Çıkma ve Gevşeme Teknikleri (gebelik psikolojisi,  kaygı ile başa çıkma) konularında eğitim verilmiş, ardından hamile katılımcılara hastane çıkış setleri hediye edilmiştir.

Türk Kızılay'ının değerli temsilcilerine ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Sosyal Hizmet Birimimizin değeli çalışanlarına teşekkür ederiz
.